Проект - за българското училище

Вече никой от будното българско общество не се съмнява, че на всички нива образованието у нас закъсва. Причините също са ясни. Сигурно е също, че докато не отстраним причините е безсмислено да се борим със следствията. Може би трябва да започнем отначало, както наште предци по време на Възраждането?

С просвещение!


С идеята, че всеки трябва да направи каквото може, ние решихме, че трябва да отделим част от оскъдното си време за почивка и да помогнем на българските Учители. Ще се постараем да създадем семпли и надеждни софтуерни продукти. Те не се нуждаят от инсталация - направо ги копирате (може директно на десктопа на компютъра Ви), а когато вече не Ви трябват - просто ги изтривате. Освен изчислителна част, планираме да имат и обучаваща част на две нива: като приказка и в стил на учебник. Макар и в страни, сме убедени, че обучението по физика е поставено на грешна основа. Прекалено математизирано и теоретизирано, то отблъсква младите хора от тази красива иначе наука. Резултатите говорят сами. А във физиката всичко може да се обясни с прости думи, стига да разбираш смисъла на явленията и връзката между тях. Това ще се опитаме да направим за физиката на атмосферата - областта, в която работим.

Готовите софтуерни продукти можете да изтеглите от нашия сайт. В долната част има етикет: "Софтуер за училище".

Всички продукти са безплатни и свободни за разпространение в българските училища и за българските ученици, студенти и докторанти.

Дано да успеем да помогнем!

 

 

Статистиката за резултатите от образованието у нас е отчайваща.